Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin nastavilo višegodišnju praksu

Dodijeljene stipendije za dvadeset učenika

 U Obrtničkom domu u Kukuljevićevoj ulici u petak, 17. studenoga, dvadeset učenika koji se školuju za obrtnička zanimanja potpisalo je s Udruženjem hrvatskih obrtnika Varaždin ugovore o stipendiranju.

-Udruženje hrvatskih obrtnika već niz godina dodijeljuje stipendije učenicima koji se školuju za obrtnička zanimanja. Na taj način nastojimo motivirati učenike da za svoj životni poziv odaberu upravo neko od obrtničkih zanimanja te da njima i njihovim roditeljima isplatom mjesečne stipendije olakšamo školovanje. Ove stipendije dodjeljujemo učenicima s područja koje pokriva Udruženje, a pritom u obzir uzimamo uspjeh učenika, smjer za koji se školuju te njihov socijalni status. Treba istaknuti da se ove stipendije isplaćuju iz komorskog doprinosa, koji plaćaju naši članovi, pa je to jedan od načina ulaganja u budućnost, jer time našim obrtnicima osiguravamo stručnu radnu snagu, a učenike motiviramo da svojim trudom i radom svojim roditeljima olakšaju njihovo školovanje - istaknuo je na potpisivanju ugovora o stipendiranju Vladimir Bais, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin.

Ove godine stipendije će prvi puta primiti devet učenika koji se školuju za obrtnička zanimanja.

Ove mjesečne stipendije koje učenicima isplaćuje Udruženje hrvatskih obrtnika velika su pomoć učenicima, ali i njihovim roditeljima.

-Puno mi znači ta stipendija, jer mi dosta olakšava školovanje. Imam svoj novac, pa je ipak lakše - rekla je Paulina Majhen, učenica Srednje strukovne škole koja se školuju za frizerku.

Stipendije su dobrodošla pomoć i roditeljima čija se djeca školuju za obrtnička zanimanja.

-Puno nam to znači, prva liga su te stipendije. Jako mi je drago da je Karlo dobio tu stipendiju, jer sada ne moramo baš svaki sendvič i pauzu plaćati iz našeg džepa. Ti novci su nam dobrodošla pomoć, ali i motivacija djeci da uče, da se školuju i da steknu svoj kruh. Karlo će ove godine završiti za montažera suhe gradnje i nadam se da će brzo dobiti posao - rekao je Ivan Premužić.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”