uhov-slika-200Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin temeljem Zakona o obrtu promiče, usklađuje, zastupa i predstavlja zajedničke interese obrtništva na području Grada Varaždina i općina: Beretinec, Cestica, Gornji Kneginec, Jalžabet, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica.

Povijesni obrtnički barjak iz 1907. godine. Izvezen je zlatnim nitima, a na držak je zabijen 31 zlatni čavao. Kuma obrtničkom barjaku bila je Marija pl. Leitner.  Obrtnički barjak postoji i danas – čuva se u Udruženju hrvatskih obrtnika Varaždin. Godine 2004. napravljena je replika barjaka uz 100. obljetnicu organiziranog varaždinskog obrtništva u novijoj povijesti.

Udruženje obrtnika je izvanstranačka stručno-poslovna organizacija - nije udruga građana već prva stepenica obrtničkog komorskog sustava, koji se sastoji od udruženja obrtnika, područnih (županijskih) obrtničkih komora i Hrvatske obrtničke komore odnosno djeluje u sustavu Hrvatske obrtničke komore.

Tijela Udruženja: Skupština, Upravni odbor, Nadzorni odbor, Predsjednik

Predsjednik Udruženja: Vladimir Bais

Potpredsjednik Udruženja: Boris Kos

Tajnik Udruženja: Izabela Keliš

 

Osnovni oblik strukovnog organiziranja i stručnog rada na razini Udruženja, radi usklađivanja i rješavanja stručnih pitanja gospodarske grane kojoj obrtnik pripada su cehovi, a moguće je u okviru ceha osnovati i sekcije.

Cehovi Udruženja

Na razini Udruženja djeluju slijedeći cehovi:

  • Ceh proizvodnih obrta,

  • Ceh građevinskih obrta,

  • Ceh uslužnih obrta i obrta za intelektualne usluge gospodarskog karaktera,

  • Ceh trgovačkih obrta,

  • Ceh obrta za prijevoz osoba i stvari,

  • Ceh poljoprivrednih obrta.

Nestrukovne sekcije

U Udruženju djeluju i dvije dobrovoljne nestrukovne sekcije i to:

  • Sekcija međusobnog pomaganja i

  • Sekcija umirovljenika.

 

unnamedObrtnička komora Varaždinske županije

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

skraćeni naziv je:UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

 

Kontakt i ostali podaci o Udruženju

Adresa: 42000 Varaždin, Kukuljevićeva 13/II

Telefon: 042 320 616

Telefaks: 042 320 099

E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ;

Web stranica: www.uhov.hr

OIB: 32388608092

IBAN transakcijski račun: IBAN  HR1324840081135054733

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”