AKTULANO Izvješće TRIS

Temeljem Zakona o postupku notifikacije u području tehničkih propisa i propisa o uslugama informacijskog društva (TRIS) („Narodne novine“ br. 21/22) u privitku dostavljamo Izvješće o notificiranim nacrtima tehničkih propisa za proizvode (industrijske, poljoprivredne i ribarske) i usluge informacijskog društva država članica EU koje smo zaprimili putem Informacijskog sustava TRIS Europske komisije i koje su prevedene na hrvatski jezik te hitne postupke.

Osnovne informacije o sadržaju i razlozima donošenja propisa (Tekst poruke) i tekst nacrta propisa dostupni su putem poveznica te je navedeno vrijeme razdoblja mirovanja u kojem roku na iste države članice EU i Europska komisija mogu podnijeti svoje primjedbe (komentar ili detaljno mišljenje).

Slijedom navedenog komentar se putem Središnjice za TRIS može podnijeti najkasnije deset (10) radnih dana prije naznačenog isteka razdoblja mirovanja ukoliko ima primjedbi na notificirani tekst nacrta propisa za koji se smatra da je u skladu s pravom Europske unije, ali za koji se želi dodatno tumačenje odnosno više informacija o njegovoj provedbi.

Detaljno mišljenje može se podnijeti ukoliko se smatra da bi predviđena mjera mogla stvoriti prepreke slobodnom kretanju roba ili slobodnom pružanju usluga informacijskog društva ili slobodi poslovnog nastana operatera usluga u okviru unutarnjeg tržišta Europske unije. Detaljno mišljenje potrebno je dostaviti Središnjici za TRIS najkasnije deset (10) radnih dana prije isteka navedenog roka razdoblja mirovanja.

Napominjemo da za nacrte propisa koji su notificirani po hitnom postupku nije predviđeno razdoblje mirovanja te je za predmetne nacrte propisa eventualne primjedbe potrebno dostaviti žurno.

Komentar ili detaljno mišljenje na nacrt propisa druge države članice EU u postupku notifikacije mogu putem Središnjice za TRIS podnijeti i profesionalne organizacije i udruženja te zainteresirana javnost uz prethodnu potvrdu tijela državne uprave nadležnog za područje koje se uređuje nacrtom propisa. Doprinos za pojedini nacrt propisa koji je u postupku notifikacije, tvrtke odnosno poslovna udruženja mogu uputiti i izravno Europskoj komisiji putem web stranice Europske komisije - Sprječavanje tehničkih prepreka u trgovini. Više informacija o mogućnostima doprinosa dionika izravno Europskoj komisiji dostupno je putem poveznice „Neka se čuje Vaš glas

Molimo da eventualne komentare dostaviti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

TRIS Izvješće notifikacije u tijeku

TRIS Izvješće - notifikacije u tijeku(1)

0_TRIS_Izvješće - notifikacije u tijeku

1_TRIS_Izvješće - notifikacije u tijeku

2_TRIS_Izvješće - notifikacije u tijeku

3_TRIS_Izvješće - notifikacije u tijeku

4_TRIS_Izvješće - notifikacije u tijeku

5_TRIS_Izvješće - notifikacije u tijeku

6_TRIS_Izvješće - notifikacije u tijeku

7_TRIS_Izvješće - notifikacije u tijeku

8_TRIS_Izvješće - notifikacije u tijeku

9_TRIS_Izvješće - notifikacije u tijeku

10_TRIS_Izvješće - notifikacije u tijeku

11_TRIS_Izvješće - notifikacije u tijeku

12_TRIS_Izvješće - notifikacije u tijeku

13_TRIS_Izvješće - notifikacije u tijeku

14_TRIS_Izvješće - notifikacije u tijeku

15_TRIS_Izvješće - notifikacije u tijeku

16_TRIS_Izvješće - notifikacije u tijeku

17_TRIS_Izvješće - notifikacije u tijeku

 

...

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”