26. travanj 116.obljetnica organiziranog obrtništva u gradu Varaždinu

Ove godine 26. travanj Dan našeg Udruženje obilježavamo skromno, tek izvješenom zastavom i nekoliko prigodnih rečenica da se ne zaboravi.  Ovo je 116.obljetnica organiziranog obrtništva u gradu Varaždinu no zbog nastale situacije s pandemijom COVID- 19 nema svečane sjednice ni Obrtničkog uličnog sajma.

Vrijeme je kad se svi prilagođavamo nastaloj situaciji i svoje aktivnosti usmjeravamo na neka druga područja. Nastojeći svakodnevno biti na usluzi našim članovima, trudimo se i zalažemo za njihovu informiranost, ali i ostvarivanje što boljih pozicija kako bi dobili pomoć koja im je u ovim teškim vremenima itekako potrebna. Nastavljamo partnerske odnose s Gradom i drugim institucijama, borimo se za prava svakog našeg člana, vjerujući da će rezultati uskoro biti vidljivi jer smo svjesni da prava borba za očuvanje naših obrta tek počinje.

Dakle, u ovom trenutku sve je podređeno koroni pa svim obrtnicima želimo zdravlja da mogu raditi, sreće da imaju za koga raditi i mudrosti da iz ove situacije izađu sa što manje štete.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

AKTUALNO! Najčešća pitanja vezana uz potpore za očuvanje radnih mjesta obrtnika i njihovih radnika

Obzirom na stanje u gospodarstvu uvjetovano Koronavirusom (COVID-19) Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je novu mjeru:  Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

Upravno vijeće HZZ-a, na svojoj održanoj sjednici dana 2. prosinca 2020.  usvojilo je nove Uvjete i načine korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2021. godini.

Također, donesena je i nova mjera Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID – 19) za siječanj i veljaču 2021.

Više informacija na: mjere


OBRTNIK MOŽE OSTVARITI PRAVO NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/aktualne-mjere

Za vas smo pripremili odgovore na najčešća pitanja:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/upute

i primjere popunjenih obrazaca koje možete pronaći ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/obrasci

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”