Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin 20. travnja organizira 17. Obrtnički ulični sajam

Sadržajima bogati program u centru Varaždina

 Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin će u subotu, 20. travnja, na 17. Obrtničkom uličnom sajmu ponuditi bogat i raznovrstan program. Ovogodišnji Obrtnički sajam bit će održan u sklopu obilježavanja 120. obljetnice organiziranog obrtništva u Varaždinu.

Od 8 do 13 sati, na Trgu kralja Tomislava, Franjevačkom trgu i u Pavlinskoj ulici, varaždinski obrtnici će na štandovima prezentirati i prodavati rad svojih vrijednih ruku - suvenire, ručno rađeni nakit, proizvode od ručno tkanog platna, licitarske proizvode,  igračke izrađene od pamučnog konca, mirisne svijeće, domaće čajeve i sokove, kaktuse i sukulente, ekološku kozmetiku, proizvode od drva, ručno pletene torbe, proizvode od buče, kovane proizvode i mnoštvo drugih vrijednih proizvoda koje će obrtnici ponuditi po popularnim cijenama.

-Kao i svi dosadašnji i ovogodišnji će Obrtnički ulični sajam biti sadržajno bogat - od izložbeno prodajnog dijela do predstavljanja tradicijskih zanata. Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin i ovom javnom akcijom u samom središtu Varaždina želi predstaviti naše članove i rad njihovih vrijednih ruku. Naš grad ima dugu i bogatu obrtničku tradiciju, pa će i ovaj, već 17. Obrtnički ulični sajam, biti atraktivna priredba na kojoj će posjetitelji u subotu prijepodne moći vidjeti raznovrsnu ponudu naših obrtnika i po popularnim cijenama kupiti njihove proizvode. Sajam će ujedno biti prigoda da istaknemo važnost obrtništva u našem gradu i raznovrsnost obrtničke proizvodnje, ali i da obilježimo vrijednu obljetnicu varaždinskih obrtnika - 120. godina organiziranog obrtništva u Varaždinu.  Pozivam sve naše sugrađane da posjete ovaj obrtnički ulični sajam i da tako podrže varaždinske obrtnike i njihov rad - istaknuo je Vladimir Bais, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, u kojem je okupljeno 2.176 obrtnika.

Na ovogodišnjem proljetnom obrtničkom sajmu svoje će proizvode predstaviti četrdesetak izlagača.

-Raznovrsna ponuda i na ovom,  17. Obrtničkom sajmu dokazuje snagu i zajedništvo naših obrtnika. Vjerujem da će izloženi proizvodi biti zanimljivi posjetiteljima te da će, kao i ranijih godina, uživati u bogatim sadržajima obrtničkog sajma u Varaždinu, na kojem će posjetitelji imati priliku vidjeti i oldtimer automobile - naglasila je Ksenija Fiket Plavec, dugogodišnja dužnosnica u Udruženju hrvatskih obrtnika Varaždin.

Varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj posebno je istaknuo značaj varaždinskih obrtnika za gospodarstvo Varaždina te dugu i bogatu tradiciju obrtništva u gradu Varaždinu.

-Varaždinski obrtnici slave 120. godišnjicu organiziranog obrtništva, ali već su stoljećima nositelji gospodarskog života Varaždina. Upravo na obrtništvu je Varaždin izrastao, stoga me veseli da su obrtnici i danas najvitalniji dio našeg gospodarstva, što će pokazati i ovogodišnji obrtnički sajam. Obrtnici zaslužuju podršku Grada, zato je Grad Varaždin i pokrovitelj ove priredbe. Pozivam Varaždinke i Varaždince da posjete obrtnički sajam, da kupnjom njihovih proizvoda podrže naše obrtnike, ali i da uživaju u bogatom programu. Bit će veselo i živo - poručio je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj na konferenciji za novinare koje je održana u gradskoj vijećnici u petak, 12. travnja.

Program ovogodišnjeg Obrtničkog sajma obogatit će i Tamburaški sastav Taliri, folkloraši Centra tradicijske kulture Varaždin, članovi Potkalničkih plemenitaša, koji čuvaju bogatu kulturno - povijesnu baštinu potkalničkog plemstva, te članovi Varaždinske građanske garde, koji će upriličiti svečani defile gradskim ulicama.

Točno u podne dugogodišnji predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Boris Kos, koji sada obnaša dužnost dopredsjednika UHOV-a, pucat će iz purgarskog topa ispred varaždinskog Starog grada.

Program obilježavanja 120. obljetnice organiziranog obrtništva u Varaždinu bit će nastavljen 23. travnja, kada će biti održana i svečana sjednica na kojoj će Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin dodijeliti i priznanja obrtnicima za 20,30, 35, 40 i 45 godina obrtničkog staža.  

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”