Dioklecijanovi podrumi domaćin Foruma cvjećara i Državnog prvenstva cvjećara HOK-a

U organizaciji Sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore, Dioklecijanovi podrumi u Splitu bit će 19. ožujka 2024. godine mjesto održavanja Državnog prvenstva cvjećara Hrvatske obrtničke komore.

Pobjednik ovog natjecanja ujedno će predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu cvjećara, koje je planirano od 26. do 31. kolovoza 2025. godine u Haagu u Nizozemskoj. Sljedećega dana na istom mjestu održat će se Forum cvjećara koji će uključivati radionice stranih stručnjaka iz Francuske, Poljske i Slovačke pod vodstvom Simona Ogrizeka, predsjednika Florinta, te panel raspravu koja će uključivati iskustva i poslovni put priznatih hrvatskih cvjećara, a već sada je za edukaciju prijavljeno više od 70 sudionika. Suorganizator događanja je Udruženje obrtnika grada Splita, a odvija se u okviru renomirane manifestacije 47. Praznika cvijeća.

Pravo nastupa na Državnom natjecanju imaju isključivo obrtnici, a ocjenjivački sud će odabrati pobjednika temeljem kriterija ideje, boje, kompozicije i tehnike. Sveukupni pobjednik bit će natjecatelj s najviše osvojenih bodova. Pred stručnim ocjenjivačkim sudom, natjecatelji će se natjecati u četiri kategorije prema bodovnom sistemu FLORINT-a: izrada vjenčanog buketa, stol za dvoje, izrada slobodnog stručka i tema iznenađenja – fantazija. Nekoliko dana nakon natjecanja svi radovi i eksponati natjecatelja bit će izloženi u Dioklecijanovim podrumima.

Predsjednica Sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore Edita Merćep ističe: "Ovo natjecanje pruža jedinstvenu priliku cvjećarima da istaknu svoje umijeće i pokažu što znaju. Dioklecijanovi podrumi prigodna su kulisa za predstavljanje majstorskog umijeća i vrijednih radova zlatnih ruku. Sigurna sam da će najbolji među njima pobijediti, ponosno nas predstavljajući na Europskom prvenstvu cvjećara u Nizozemskoj. Također, sigurna sam da su ovakva događanja od neizmjerne važnosti za promociju struke novim naraštajima, ali i promociju rada i vještina naših obrtnika njihovim sugrađanima te ćemo i u narednim godinama nastaviti inzistirati na održavanju ovih tradicionalnih manifestacija koje promiču lijepo, vrijedno i obrtničko. Važno je to za 568 aktivnih obrta koji trenutačno rade s cvijećem".

Ukupno je od početka polaganja ispita o stručnoj osposobljenosti za zanimanje cvjećar – aranžer ispit položilo 2.305 osoba.

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”