Informacija - održavanje 2. Festivala strukovnih zanimanja u Pazinu

U Pazinu će se 5. i 6. svibnja održati 2. Festival strukovnih zanimanja, u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i istarskih udruženja obrtnika. Cilj Festivala je promocija i poboljšanje upisa u strukovna zanimanja, koja su malo kad u povijesti bila potrebnija nego danas.

Festival podupiru Istarska županija, Grad Pazin i Hrvatska obrtnička komora, a koncipiran je kao sajam, na kojem će se predstaviti 16 strukovnih škola iz Istarske i Primorsko goranske županije. Škole će prezentirati strukovne programe za koje se moguće obrazovati (njih ukupno 33), a u dva dana najavljen je posjet oko 1.200 učenika završnih razreda osnovnih škola iz Istarske županije. Najbolja prezentacija ili štand strukovnih škola bit će posebno nagrađeni. Obrtnici – majstori također će prezentirati svoja zanimanja, te pružati učenicima informacije o mogućnostima stipendiranja i zapošljavanja.

Uz navedeno, nakon svečanog otvaranja (5.5.2023. u 11 sati) održat će se prezentacija projekta „KLIK“ (Centar kompetentnosti za ugostiteljska i turistička zanimanja u Puli). Istog dan, u organizaciji Hrvatske obrtničke komore bit će održane radionice o uvođenju „e-mape naukovanja“. Drugog dana festivala, 6.5.2023. u 12 sati, HANFA će održati predavanje o upravljanju vlastitim financijama za osnovnoškolce.

U petak, Festival je otvoren od 10 do 17 sati (predviđen je organizirani dolazak učenika), dok je u subotu otvoren od 10 do 14 sati (predviđen je individualni dolazak učenika s roditeljima).

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”