UNWTO startup natječaj za pokretanje ruralnog turizma

Svjetska turistička organizacija pokrenula je natjecanje kojim bi identificirale najbolje ideje koje će pomoći ruralnim zajednicama da se oporave od utjecaja pandemije. Globalno natjecanje za pokretanje ruralnog turizma također će podržati poduzetnike i poduzeća koja mogu pomoći ruralnim zajednicama da iskoriste ekonomske i socijalne mogućnosti jednom kada se turizam ponovno pokrene.

Natjecanje ima za cilj podržati ruralni turizam kao ključni alat za borbu protiv depopulacije, promicanje uključivanja i smanjenje regionalnih nejednakosti u prihodu i razvoju.

Rok za prijavu je 1. srpnja 2021, a pobjednici će biti pozvani da sudjeluju na Generalnoj skupštini UNWTO-a koja će se održati u Marakešu u Maroku ovog listopada.

Prijave su otvorene za četiri kategorije:

  • Ljudi - projekti koji potiču stvaranje radnih mjesta i prilika, promiču osnaživanje spolova i mladih,
  • Planet - projekti povezani s promicanjem i zaštitom prirodnih resursa, uključujući rješavanje utjecaja turizma na klimatske promjene,
  • Blagostanje - startupovi koji pružaju inovativna rješenja kroz nove poslovne modele, instrumente koji promiču pristup financiranju, tržištima i marketingu za turizam u ruralnim područjima,
  • Razvoj ruralne tehnologije - primjena novih tehnologija za unapređenje turizma i razvoja u ruralnim područjima.

Više o natjecanju na poveznici - https://www.unwto.org/news/startup-competition-seeks-ideas-to-accelerate-rural-development-through-tourism

Prijava moguća preko poveznice - https://www.unwto.org/unwto-global-rural-tourism-startup-competition

Prikupljanje podataka radi novih načina informiranja obrtnika

Otvorite upitnik

Cilj upitnika u prilogu je prikupljanje dodatnih podataka o obrtima, koji su potrebni radi novih načina informiranja obrtnika, a to su SMS poruke i obavijesti putem e-pošte te radi razvijanja programa i usluga koje će unaprijediti položaj i status obrta i obrtništva u našem društvu.


Pored toga, podaci iz upitnika potrebni su i radi kvalitetne pripreme za projekte Europske unije te ažuriranje baze izvoznika. Popunjene te potpisom i pečatom ovjerene upitnike dostavite na adresu svog udruženja, koja glasi:

UDRUŽENJE HRVATSKIH OBRTNIKA VARAŽDIN

KUKULJEVIĆEVA 13/II

42000 VARAŽDIN

ili na:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”