Godišnja sjednica ceha građevinskih obrta

Dana 08.12.2016 g. u domu Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždina održana je 2. sjednica Ceha građevinskih obrta. Na sjednici su prisustvovali članovi Ceha građevinskih obrta zajedno sa predsjednikom Ceha gospodinom Vilko Adamićem, te predsjednikom Udruženja Borisom Kosom.

Na sjednici se raspravljalo o Planu rada Ceha za 2017 g., uputama o provedbi zakona o poslovima i djelatnostima u prostornom uređenju u gradnji, o problemima imenovanja voditelja manje složenih radova te o problemima u građevinskoj djelatnosti s kojima se obrtnici susreću u svakodnevnoj praksi.

Ceh građevinskih obrta trenutno broji 116 obrtnika u 113 obrta različitih obrta povezanih s građevinom, a to je 10 obrta više nego prošle godine. Po temeljitim raspravama po pojedinim točkama dnevnog reda članovi ceha složili su se da se donesu sljedeći zaključci (koji će se preko svojih predstavnika prezentirati upravnom odboru UHOV-a kao i Cehu građevinskih obrta u POK Vž-a).

  • Predlaže se organizirati edukacijske radionice s temama:
  • Provođenje mjera prevencije stresa na radu ili u vezi s radom
  • Zaštita ne pušača, zabrana pijenja alkohola i uzimanja drugih sredstava ovisnosti

Vođenje knjigovodstva za obrtnike početnike, kao i druge aktivnosti koje bi olakšale obrtnicima svoje aktivnosti

Među ostalim planira se suradnja i izmjena iskustava sa srodnim cehovima u sastavu POK Vž-a, posjetiti barem jedan specijalizirani sajam građevinske djelatnosti na području RH kao i djelovanje Ceha kroz tijela UHO Vž na rješavanju problematike u građevinskim obrtima.

Plan rada za 2017 g. i upute o provedbi zakona nalaze se na stranicama Ceha

Plan rada Ceha možete preuzeti OVDJE

Pravilnik o voditeljima manje složenih poslova možete pruzeti OVDJE

AKTUALNO! Najčešća pitanja vezana uz potpore za očuvanje radnih mjesta obrtnika i njihovih radnika

Obzirom na stanje u gospodarstvu uvjetovano Koronavirusom (COVID-19) Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je novu mjeru:  Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

Upravno vijeće HZZ-a, na svojoj održanoj sjednici dana 2. prosinca 2020.  usvojilo je nove Uvjete i načine korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2021. godini.

Također, donesena je i nova mjera Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID – 19) za siječanj i veljaču 2021.

Više informacija na: mjere


OBRTNIK MOŽE OSTVARITI PRAVO NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/aktualne-mjere

Za vas smo pripremili odgovore na najčešća pitanja:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/upute

i primjere popunjenih obrazaca koje možete pronaći ovdje:

https://www.hok.hr/gospodarstvo-i-savjetovanje/aktualne-mjere-obrasci-i-upute-covid19/obrasci

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”